info@wpcmarket.hu

1095 Budapest, Soroksári út 86.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

dunakeszi@wpcmarket.hu

2120, Dunakeszi, Pallag utca 13.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

Mielőtt eldöntöd, hogy WPC burkolatod lesz, számtalan kérdésed lesz. Azért, hogy ne kelljen órákig keresgélned az interneten, összeszedtünk neked majdnem minden információt, amit tudnod érdemes a WPC burkolatról. Olvasd el a legfontosabbakat, segítenek majd dönteni.

Pontosan mi a WPC?

A wpc a wood plastic composite angol kifejezés rövidítése: A WPC fa-műanyag kompozit, aminek a 60%-a farost (legtöbbször bambusz, faliszt) 30%-ban pedig különböző termoplasztokból, azaz hőre lágyuló műanyagokból, és nagyjából 10%-nyi egyéb anyagból áll.

Hova alkalmazható a WPC?

WPC-t legtöbbször szabadban alkalmaznak: burkolatként, korlátokhoz, kerítésekhez, szegélyezéshez, de megfelelő választás lehet ablak és ajtókeretekhez és bútorokhoz is. Manapság az építők, a tájépítészek és a karbantartó cégek gyakran használnak WPC-t, mert ideális kereskedelmi és lakóépületekhez, valamint iskolákhoz és például a teraszodra is.

Miért jó a WPC burkolat?

Mert egy félig műanyag, kompozit, idő – és időjárásálló anyag. Tökéletes burkolat, mert míg a fadeszkák gyakran csúsznak és valószínűbb, hogy rothadnak, szilánkosnak, repednek, addig a WPC kompozit alapok tartós és stílusos alternatívát kínálnak, amely hosszabb ideig tart.

Mennyibe kerül a WPC burkolat?

Valószínűleg drágább mintha faburkolatot (vagy esetleg közepes minőségű követ) választanál, de cserébe időtálló, gondozásmentes, és tökéletes minőségű burkolatod lesz amelyik a fa minden előnyét megadja neked.  Mivel azt szeretnénk, hogy minden költséget átláss és jó döntést tudj hozni mutatjuk a WPC burkolat árainkat: https://wpcmarket.hu/premiumclassicburkolatok/  

Mennyire van szükségem, hogyan számoljak?

Főszabály, hogy a WPC burkolatodnál nagyjából 10%-nyi vágási esedékkel kell számolnod, ennyivel kell több, mint ahány négyzetmétert le akarsz vele burkolni.

Mire van még szükségem?

Ahhoz, hogy pontosan és szakszerűen tudd lerakni a WPC burkolatodat, ahhoz szükséged lesz néhány dologra: párnafára, klipszekre, indító, záró klipszre. De legjobb, ha kattintasz, mutatjuk pontosan mire van szükséged 1 négyzetméterhez (és az is kiderül, pontosan mennyibe kerül):  https://wpcmarket.hu/premiumclassicburkolatok/

Hogyan kell lerakni a WPC-t?

Alapvetően a WPC burkolat gyártásakor fő szemponttá vált, hogy könnyen le tudd rakni. Ez persze azt jelenti, hogy ha van affinitásod, műszaki érzéked, szeretsz (és szoktál is) barkácsolni, plusz van néhány jó szerszámod, akkor bátran megpróbálhatod lerakni, menni fog, és ehhez minden segítséget megkapsz tőlünk. Az sem baj, ha nem megy, nem akarsz ezzel vesződni, akkor hívj minket, és szívesen lerakjuk neked. 

Hogyan kell ápolni a WPC burkolatot?

A WPC gondozásmentes, ami azt jelenti, hogy nem kell csiszolnod, lakkoznod, festened, lazúroznod, semmi dolgod nincs vele. Ha eső éri – és jól rakták le – akkor elvileg lefolyik róla, ha koszos lesz akkor először önts forró vizet a koszos részre, aztán egyszerűen szappanos vízzel (vagy kímélő mosószerrel) le tudod mosni. 

Igaz, hogy ellenálló?

Igen. A WPC ellenáll az időjárás viszontagságainak (nem gond neki a magyar éghajlat), a hó, és az eső sem. A napfény ellen UV védelemmel láttuk el: 15-20 évig nem lesz vele gondod.

Ha szeretnél WPC burkolatot akkor nézd meg a kínlatunkat!