info@wpcmarket.hu

1095 Budapest, Soroksári út 86.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

dunakeszi@wpcmarket.hu

2120, Dunakeszi, Pallag utca 13.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

Amikor otthonunkat és kertünket tervezzük, érdemes különös gondossággal kiválasztása során alapvető fontosságú a tartósság és az időtállóság. A WPC (wood-plastic composite) burkolatok olyan innovatív megoldást kínálnak, amelyek nemcsak időtállók, hanem rendkívül tartósak is. Ez a cikk bemutatja a WPC burkolatok titkait, és különös tekintettel vizsgálja az anyagösszetételüket, felületkezelésüket és gyártási technológiájukat

Kiváló anyagösszetétel

Az időtálló és tartós WPC burkolatok legfontosabb titka a kiváló anyagösszetételük. A WPC burkolatok olyan kompozit anyagból állnak, amely fa- és műanyag kombinációjából származik. Az anyagösszetétel megfelelő arányú keveréke a felelős gazdálkodásból származó bambusznak és a műanyagnak biztosítja a burkolatok szilárdságát és rugalmasságát. Az ilyen anyagösszetétel eredményeként a WPC burkolatok ellenállnak az időjárás viszontagságainak, a nedvességnek, a kártékony gombáknak és kártevőknek, ami hosszú élettartamot és kiváló tartósságot eredményez.

Hatékony felületkezelés

A WPC burkolatok időtállóságának és tartósságának egy másik kulcstényezője a hatékony, robosztus felületkezelés. A megfelelő felületkezelés révén a burkolatok ellenállóbbá válnak a karcokkal és a kopással szemben és kevéssé csúszósak. A csíkos, dombornyomott vagy faerezetre emlékeztető mintázatok és textúrák a burkolatok felületét nemcsak esztétikusabbá teszik, hanem növelik a kopásállóságukat is. A korszerű felületkezelési technológiák alkalmazása révén a WPC burkolatok megőrzik eredeti megjelenésüket éveken át. Természetesen a hosszú élettartamnak alapvető feltétele a megfelelő kivitelezés. Mi a WPC Market-nél, mindenkit bíztatunk, hogy szakképzett kivitelezőkkel készíttessék el leendő WPC burkolatukat vagy kerítésüket.

A nem megfelelő telepítés garanciavesztéshez és a WPC elemek sérüléséhez vezet. Amennyiben úgy döntene a kedves vásárló, hogy saját magának csinálja meg a teraszburkolatot, a munkálatok megkezdése előtt mindenképpen olvassa el az oldalunkon is megtalálható telepítési útmutatókat.

Co-extrudált WPC burkolat strandon

Speciális gyártási technológia

A WPC burkolatok időtállóságának és tartósságának kulcsa a speciális gyártási technológia. A modern gyártási folyamatok lehetővé teszik, hogy az anyagokat magas nyomás és hő hatására összeolvasztják és formába öntsék, így létrehozva a WPC burkolatokat. Ez a speciális technológia biztosítja a burkolatok magas teherbírását és stabilitását, ami megfelel a különféle alkalmazási területeknek, mint például teraszok, kerti sétányok, medence partok, és még sok más.

Természetesen az újabb technológiával előállított WPC burkolatok tökéletes választások lehetnek hotelek vagy vendéglátó egységek számára is, hiszen tömörebb anyaguknak hála a nagyobb terhelést is sokkal jobban bírják.

Prémium minőségű WPC kerítések
WPC Market terasz burkolatok és kerítések

Fenntartható fejlődés

Az időtálló és tartós WPC burkolatok nemcsak a felhasználóik, hanem a környezet szempontjából is fenntartható megoldást kínálnak. Az anyagösszetételükből adódóan a WPC burkolatok fenntartható módon használják fel a felelős gazdálkodásból származó bambuszt és az újrahasznosított műanyagokat, csökkentve ezzel a fa erdő irtásának terheit. A fa hatású burkolatok lehetővé teszik a természetes fa szépségének élvezetét anélkül, hogy az erdők kárára mennének. Emellett felületük is kezelésmentes, így a fával szemben nem kell minden évben olajjal vagy festékkel kenni.

WPC Element zárt kerítés

Összegzés

Az időtálló és tartós WPC burkolatok és kerítések titkai az innovatív anyagösszetételben, a hatékony felületkezelésben és a speciális gyártási technológiában rejlenek. Ezek az összetevők együttműködve eredményezik a WPC burkolatok magas teherbírását, hosszú élettartamát és tartósságát, amelyek éveken át megőrzik eredeti megjelenésüket és minőségüket. Válasszuk az időtálló és tartós WPC burkolatokat, hogy otthonunkat, üzletünket vagy a köztereket egy elegáns és kifinomult környezetté varázsoljuk, mely éveken át inspirál minket és örömet szerez!