info@wpcmarket.hu

1095 Budapest, Soroksári út 86.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

dunakeszi@wpcmarket.hu

2120, Dunakeszi, Pallag utca 13.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

Elterjedt, hogy a WPC teraszburkolat lerakása szinte gyerekjáték – sokan azt állítják, hogy alig nehezebb, mint legózni – hiszen nincs is más dolgod, mint egymásba pattintani az egyes szálakat, és már készen is vagy. Ez majdnem igaz is. De csak majdnem. Elmondjuk, hogy mire számíts, és miért bízd ránk inkább, ha bizonytalan vagy.

A pszichológia csapdája, avagy a simogatás technikája

Simogatás. A pszichológia (szabad fordításban) így nevezi azt a technikát amikor úgy akar hatni rád valaki, hogy szinte beléd beszéli azt, hogy erre te alkalmas vagy, meg tudod csinálni. Ilyenkor az egóddal játszik, azt simogatja, szinte ösztönöz arra, hogy próbáld meg. Gyakori azonban az, hogy ezt önös cél vezérli.

Amikor azt olvasod egy bármilyen cég (esetleg egy svéd lakberendezési áruház) oldalán, hogy „ezt te is meg tudod csinálni” vagy „vidd haza te is könnyedén össze tudod rakni”, akkor ez gyakran marketing, és azt szeretné, hogy elhidd: sokat spórolsz azzal, ha te magad csinálod, és alkalmas is vagy rá.

Aztán otthon kibontod a svéd lakberendezési áruház 9 dobozból álló szekrényét, találsz benne 150 csavart, 10-féle különleges rögzítést, kiderül, hogy nem elég hozzá az imbuszkulcs és előfordulhat, hogy kettő ember kell hozzá. Így végül a ráírt 2 óra helyett hat óra alatt raktad össze a szomszéd asztalossal, úgy, hogy 20 csavar kimaradt, és 15 kellett a boltból. Mindennapos eset ez.

A WPC teraszburkolatra is előszeretettel írják azt, hogy egyedül le tudod rakni, ami igaz is: akkor, ha van sok időd, rutinod, és műszaki(bb) beállítású ember vagy (na, meg vannak szerszámaid)

Vágási veszteség, vízelvezetés, lejtés, stafni

Mi azonban inkább arra hajlunk, hogy neked nem feltétlen kell tudod azt, hogyan kellene 1-2%-os lejtést varázsolni a burkolatodba, nem kell tudnod számolni vágási veszteséget, és az sem fontos, hogy ismerj olyan szakszavakat mint például a stafni. Éppen ezért (ha szeretnéd) szívesen lerakjuk a WPC burkolatodat.

Összegyűjtöttünk neked néhány érvet, miért bízd ránk a WPC burkolat lerakását.

Ezért bízd ránk a WPC burkolat lerakását

Mert fontos, és mert mást sem te burkoltál

Tény, hogy a WPC burkolat lerakása kicsit egyszerűbb, mint burkolni, de ha nem te burkoltad a fürdődet, a konyhádat, és mondjuk nem te raktad le a parkettádat, és a térkövet sem, akkor nem biztos, hogy a WPC burkolattal kell kezdened.

Mert 15-20-25 évig a házad, teraszod dísze lesz a burkolat

Hacsak nincs meg a megfelelő háttértudásod, mi azért sem javasoljuk, hogy te tedd le, mert 15-25 évig használod és ha rosszul rakod le, emiatt pedig javítani kell, az költségesebb, mint jól lerakni. Nemrégiben voltunk egy házban, ahol a teraszburkolat látszólag jól volt lerakva, de a ház felé folyt a víz. Az egészet újra kellett rakni. Ne kövess el ilyen hibákat.

Ne legyen vele később gond

Van, hogy elsőre szuper munkának tűnik, amit elvégeztél. A víz jó felé folyik, a burkolat nem csak szép, hanem úgy tűnik megfelelően van lerakva. Ám pár év múlva eltörik, felpúposodik, hullámosodik. Ilyenkor legtöbbször a szakszerűtlen lerakás a gond (egy elenyészően kis százalékban az anyaggal volt gond)

Idő, és szakértelem

El kell döntened, hogy ha megvetted az álom WPC burkolatodat megéri-e neked lerakni. Spórolsz-e vele annyit, megéri-e a ráfordított idő: vagy jobb, egyszerűbb és biztosabb, ha ránk, szakemberekre bízod, és majd mi lerakjuk.

Ha úgy döntöttél, hogy inkább ránk bíznád a WPC burkolatod lerakását akkor kattints ide: https://wpcmarket.hu/partnereink/ segítünk.