info@wpcmarket.hu

1095 Budapest, Soroksári út 86.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

dunakeszi@wpcmarket.hu

2120, Dunakeszi, Pallag utca 13.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

Mire érdemes odafigyelni WPC választásakor?

Amikor otthonunk és kerünk kialakításán gondolkodunk, fontos szerepet játszik a megfelelő burkolat kiválasztása, amely nemcsak esztétikailag szép, hanem tartós és könnyen karbantartható is. A WPC (wood-plastic composite) burkolatok, az évek során, hazánkban is egyre népszerűbbek, hiszen az elegáns fa hatást kombinálják a műanyagok tartósságával és könnyű karbantartásával. Ez a cikk segít az olvasóknak megérteni, milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a WPC burkolat vagy WPC kerítés kiválasztásakor, hogy otthonukat a tökéletes burkolattal láthassák el.

Színválaszték

Az egyik legfontosabb tényező a WPC burkolat kiválasztásakor a színválaszték. A WPC burkolatok számos különböző színben érhetők el, így fontos, hogy olyan színt válasszunk, amely harmonizál az otthonunk belső és külső környezetével. Azonban ne csak a pillanatnyi divat hatására válasszunk színt, hanem gondoljunk a hosszú távú esztétikára is. A meleg fa-árnyalatok a klasszikus és meghitt hangulatot teremtik, míg a modernebb, szürke vagy fekete színek a modern és letisztult megjelenést hozzák. A WPC Market kínálatában termékcsaládok széles választéka érhető el, más-más felületképzéssel és színekkel. Természetesen kínálatunk is folyamatosan bővül, hiszen a tradícionális megoldások mellett követjük az aktuális trendeket is.

Méret és mintázat

A méret és a mintázat is lényeges szempont a WPC burkolat és kerítés kiválasztásakor. Mérjük le alaposan az adott területet, ahova a burkolatot tervezzük, és válasszunk olyan méretet, amely harmonizál a terület arányával.

Amennyiben nem biztos, abban, hogy melyik termékcsaládot válassza, vagy mekkora mennyiséget rendeljen, keresse kollégáinkat a WPC Market-nél. Magasan szakképzett értékesítőink segítenek mindenben, így biztosan a számára legjobb megoldást kapja házhoz.

A mintázatok között választhatunk egyszerű, sima vagy bordázott felületet, illetve élethű faerezetekkel és textúrával rendelkező burkolatokat. Az utóbbiak a valódi fához közelebb álló megjelenést biztosítják, így a WPC burkolatok megtévesztésig hasonlítanak a valódi fa felületére.

Megjelenésben ugyan valóban hasonlítanak, de ez ne tévesszen meg senkit. A WPC burkolatok messze nem kell annyira kezelni vagy ápolni, mint a fa füleleteket. Természetesen hosszú távon az anyag megköszöni a törődést. Ekkor a WPC Market-nél forgalmazott Mellerud ápoló és tisztítószerek állnak rendelkezésünkre, melyeket speciálisan WPC burkolatokra és kerítésekre fejlesztettek ki.

Zárt kerítésrendszerek

Terhelési kapacitás

Figyeljünk arra is, hogy milyen terhelésnek lesz kitéve a WPC burkolat. Ha például teraszt burkolunk, akkor fontos, hogy a kiválasztott burkolat rendelkezzen megfelelő teherbírással, hogy bírja a bútorok súlyát és a rendszeres használatot. Győződjünk meg arról, hogy a választott WPC burkolat megfelel a tervezett használati céljainknak.

Mi a WPC Market-nél mindig kiemeljük, hogy ugyan bármennyire is szép a kerítésrendszerünk, az nem alkalmas teraszok burkolására. Azonban fordítva lehetséges, minden burkolati elem felhasználható kerítésnek. Az alábbi fotón Woody termék családunkat láthatják egy impozáns WPC kerítésként.

Olyan helyeken, ahol a burkolat jellemzően nagyobb használatnak van kitéve, gondolunk itt a hotelekre, vendéglátó egységekre vagy medencepartra, fontos, hogy egy erősebb anyagot válasszunk. Ilyenkor jön képbe a Woody vagy a Co-ex termékcsalád, ami már új technológiával készül és robosztusabb anyagának hála mindenhol megállja a helyét.

Környezetbarát megoldás

A környezettudatosság ma már kiemelt fontosságú tényező, bármilyen terméket is vásárolunk. A WPC anyag gyártásához fakitermelés helyett felelős gazdálkodásból származó bambuszt és újrahasznosított műanyagokat használnak fel. Ez hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a természet megőrzéséhez. A WPC burkolatokat jelentősen könnyebb fenntartani, így kevesebb vegyi anyag és víz szükséges a tisztításukhoz is. Természetesen a makacsabb foltokat nem elég csak vízzel eltávolítani. A WPC Market által is forgalmazott Mellerud speciális WPC tisztítószerek könnyen a segítségünkre lehetnek.

WPC Element zárt kerítés

Összegzés

A megfelelő WPC burkolat kiválasztása fontos lépés otthonunk és kertünk kialakításában. A színválaszték, méret, mintázat, terhelési kapacitás és karbantartási igények figyelembevétele segíti a tökéletes választás megtalálásában. A környezetbarát és tartós WPC burkolatok elegáns megjelenést és könnyű karbantartást biztosítanak otthonunknak éveken át. Ne habozzunk, válasszunk egyedi stílusunkhoz illő WPC burkolatot, és tegyük otthonunkat igazán különlegessé és esztétikussá!