info@wpcmarket.hu

1095 Budapest, Soroksári út 86.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

dunakeszi@wpcmarket.hu

2120, Dunakeszi, Pallag utca 13.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

A WPC termékek legjobb tulajdonságai mellett ( időjárásálló, időtálló, magasan UV-álló) az egyik legfontosabb sajátossága, amely egyben hátránya is, hogy hőtáguló termék. Azonban ezt a tulajdonságot könnyen ki lehet küszöbölni, ha a burkolatok közötti megfelelő távolságok megfelelően meg vannak tartva. Munkánk során nem győzzük hangsúlyozni, mind a kivitelezőknek, mind pedig a kedves vásárlóknak, hogy a hőtágulási folyamatot mennyire komolyan kell venni a WPC termékeknél, legyen az távol-keleti vagy európai gyártmány, a hőtágulás folyamatát nem lehet elkerülni.

Általánosságban elmondható, hogy a burkolatok sérülése a telepítést követően 99,9%-ban telepítési hibából fakad, amely a hosszirányú és, -vagy keresztirányú tágulási hézagok betartásának hiányából következik be! Amennyiben a távtartás nem megfelelő, a burkolatok a hő hatására feszültség alá kerülnek, amely később (pár hét/hónap/évek) a burkolatok repedéséhez, töréséhez, hullámosodásához vezethetnek. Azért, hogy ezt a hibát kizárjuk egyszer és mindenkorra, kifejlesztettünk egy kicsi,de annál hasznosabb terméket, amely nem más, mint a TÁVTARTÓ KERESZT, amely a wpc burkolati rendszerek részét képezi.

Segítségével megfelelő távolságot tudunk biztosítani a teraszburkolati elemeink között, amely nem utolsó sorban a megfelelő vízelvezetést is elősegíti. Három speciális méretezésének köszönhetően a WPC burkolatok között is nagyon egyszerűen tartható a kötelező távolság, amely biztosítja a burkolatok merőleges tágulásának lehetőségét, és meggátolja a nem megfelelő tágulási hézag által okozott sérüléseket. Kialakításának köszönhetően négy különböző méretezésben érhető el, figyelembe véve a burkolat típusát, anyagát, preferenciáit és az adott klímát. Telepítéskor a burkolat közé kell helyezni, majd a telepítés befejezése után el lehet távolítani a fugákból. Rendszer vásárlásakor 1 csomagot (10 darab) adunk minden VÁSÁRLÁSHOZ, de további kiegészítésként tudnak hozzá vásárolni, amennyiben szükséges.

Fontos megjegyzés!!!
Minden a WPC Market által forgalmazott klipszhez megfelelően található távtartási méret a kereszten. Ennek megfelelően kell használni a kereszt egyes méreteit.
Tehát a Premium Classic műanyag klipszes rendszerek esetében a PC MÜ felirattal ellátott méretet használjuk.
Premium Classic fém klipszes rendszerek esetén a PC FÉM felirattal ellátott részét kell a távtartó keresztnek betenni a WPC elemek közé.
Woody fém klipszes rendszerek esetén értelem szerűen a WOODY feliratú méretre lesz szükség a kereszten.