info@wpcmarket.hu

1095 Budapest, Soroksári út 86.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

dunakeszi@wpcmarket.hu

2120, Dunakeszi, Pallag utca 13.

Nyitvatartás: H-P 09:00-17:00 | Szo - ZÁRVA

Miért válaszzuk a WPC- burkolatokat más anyag helyett?

Amikor otthonunk környezetét tervezzük és alakítjuk, a megfelelő burkolat kiválasztása kulcsfontosságú szerepet játszik. Az esztétikus megjelenés, a hosszú élettartam, a kiválló ár-érték arány és a tartósság eléréséhez az egyik legjobb választás a WPC (wood-plastic composite) burkolatok használata. Az alábbiakban bemutatjuk a WPC burkolatok fő előnyeit és azokat a területeket, ahol hatékonyan alkalmazhatók hosszú távon.

Időtálló minőség

A WPC burkolatok olyan anyagösszetételből állnak, amely a felelős gazdálkodásból származó bambusz és a műanyag kombinációjából származik. Ez a kivételes keverék olyan burkolatot eredményez, amely rendkívül időtálló és ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. A WPC anyag nem reped, nem vetemedik és ellenáll a kártékony gombáknak és kártevőknek. Ez azt jelenti, hogy a WPC burkolatok hosszú távon megőrzik eredeti szépségüket és stabilitásukat anélkül, hogy különösebb karbantartást igényelnének. Természetesen a WPC is mint minden anyag megköszönni hosszú távon a törődést. Így ha 2-3 évente ápoljuk a Mellerud által kifejezetten WPC burkolatok és WPC kerítéselemek ápolására kifejlesztett ápoló olajjal, sok-sok éven át megőrzi eredeti szépségét.

Sokoldalú alkalmazás

A WPC burkolatok rendkívül sokoldalúak, és számos területen használhatók. Az egyik legnépszerűbb alkalmazási terület a teraszburkolat. A WPC teraszburkolatok elegáns és meleg megjelenést kölcsönöznek az otthonoknak, miközben könnyen tisztán tarthatók. Emellett kiválóan alkalmasak kerti sétányok, medencepartok, erkélyek és teraszok burkolására is. Az üzletek és vendéglátó egységek számára pedig a WPC burkolatok remek megoldást jelentenek kültéri területek, például kávézók, éttermek és szállodák számára.

Természetesen nem csak burkolatként funkcionál, de egyre elterjedtebb a WPC kerítések kivitelezése is hazánkban. Rengetegen nem szeretnének évente foglalkozni a hagyományos fa felületek kezelésével, hiszen mind tudjuk, ha a fával nincs törődve szálkásodik, elreped és vetemedik. A felületen megjelenő gombákról ne is beszéljünk.

A WPC minden ilyen problémára megoldást nyújt hiszen kerítésként is rendkívül időtálló és esztétikus.

Környezetbarát megoldás

A WPC burkolatok környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos fa burkolatokkal szemben. A WPC anyag gyártásához fakitermelés helyett felelős gazdálkodásból származó bambuszt és újrahasznosított műanyagokat használnak fel. Ez hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a természet megőrzéséhez. A WPC burkolatokat jelentősen könnyebb fenntartani, így kevesebb vegyi anyag és víz szükséges a tisztításukhoz is. Természetesen a makacsabb foltokat nem elég csak vízzel eltávolítani. A WPC Market által is forgalmazott Mellerud speciális WPC tisztítószerek könnyen a segítségünkre lehetnek.

WPC Market iroda Budapest

Széles szín- és mintaválaszték

A WPC burkolatok és WPC kerítések különféle színválasztékkal és mintázatokkal érhetők el a WPC Market kínálatában, ami lehetővé teszi, hogy az otthonodhoz vagy üzletedhez leginkább illő burkolatot válaszd ki. A meleg faárnyalatoktól kezdve az elegáns szürkéig vagy feketeig számos lehetőség közül választhatsz, így megteremtheted a kívánt hangulatot és megjelenést. A dombornyomott famintás burkolatok pedig lehetővé teszik, hogy a valódi fa hatást add otthonodnak, mindenféle megerőltetés és kezelés nélkül.

Egyszerű telepítés és karbantartás

A WPC burkolatok egyszerű telepítést tesznek lehetővé, mivel könnyen vághatók, méretre szabhatók és rögzíthetők. Az egyszerű telepítés időt és költséget takarít meg, és megkönnyíti a DIY (Do It Yourself) projektek megvalósítását. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kivitelezési útmutatókat tüzetesen el kell olvasni minden projekt előtt, ugyanis egy-egy apró hiba hatalmas károkat tud okozni. Így kontraproduktív lenne a hosszú élettartammal szemben, hiszen hamar le kéne cserélni az új burkolatokat.

Ha bizonytalan vagy a kivitelezésben és segítségre lenne szükséged keresd kollégáinkat.

Mi a WPC Market-nél biztatjuk vásárlóinkat, hogy kivitelező csapatainkkal csináltassák meg álmaik burkolatát vagy kerítését, hiszen ez egy hosszútávú befektetés amit mindenképp egy remek és makulátlan telepítéssel lehet csak megalapozni.

A WPC burkolatokat egyszerűen karban lehet tartani is, az esetek nagy részében csak tisztítószeres vízzel történő tisztításra van szükségük, így időt és erőfeszítést spórolhatunk meg a karbantartás során.

WPC Element zárt kerítés
Premium Classic WPC medence burkolat

Összefoglalás

A WPC burkolatok kiváló választást jelentenek, ha egy időtálló, sokoldalú és környezetbarát megoldást keresel otthonod vagy üzleted szépítéséhez. A gazdag szín- és mintaválaszték lehetővé teszi, hogy a saját stílusodhoz igazítsd a burkolatot, míg az egyszerű telepítés és karbantartás megkönnyíti a mindennapokat. Fedezd fel a WPC burkolatok előnyeit, és varázsold át környezetedet a fa hatásával és a modern technológia előnyeivel!